Hem

Matchfakta

Hyundai Cup, match 1
Ljungbyholms konstgräsplan,
10 mars 2018

Bergkvara AIF - Kalmar City BK 3-0 (2-0)
Mål:
1-0 (min 13)
Adam Johansson (Olliver Sjöstrand)

2-0 (min 42)
Adam Johansson (Olliver Sjöstrand)

3-0 (min 86)
Omar Ebrahim (Olliver Sjöstrand)

Varning:
-

Utvisning:
-

Bergkvara AIF - Kalmar City BK 3-0 (2-0)

Skriv ut


Peter Videgren
Nils Löfquist
Robert Karlsson
Hannes Löfquist
Linus Gunnarsson P
Måns Nilsson
Hampus Brolin
Mohammad Hosseini
Filimon Asmerom
Adam Johansson
Olliver Sjöstrand
Avbytare: Kaleab Mehari, Omar Ebrahim, Willy Nilsson

Matchsammanfattning

Seger i årets första match
Baif besegrade Kalmar City BK med 3-0 (2-0) i dagens match i Hyundai cup. Målskyttar: Adam Johansson (2) och Omar Ebrahim.

På grund av all snö spelades på lördagen vår hemmamatch i årets Hyundai Cup på bortaplan på Ljungbyholms konstgräsplan. Motståndet bestod av Kalmar City BK med den gamla baifaren Rickard Johansson som kapten och sammanhållande kraft i backlinjen. Detta hjälpte dock inte när Olliver och Adam var på spelhumör. Redan efter 13 minuter var Adam framme och fick bollen förbi målvakten.

Därefter spelade vi bra och även om det blev ganska mycket långbollar, så visade vi en del kvicka kombinationer där flera spelare var inblandade. Kalmar City var inte ofarliga och det är till stora delar ett nytt lag jämfört med det lag vi vann emot med 8–0 förra säsongen. I slutet av första halvlek nickade Olliver fram bollen till Adam, som nära målvakten lyckades peta den förbi och in i mål.

Med 2–0 i halvlek ledde vi rättvist och där trodde vi kanske att matchen var slut. Men Kalmar City kom in i andra halvlek med några inbytta spelare och ett högre presspel och kom genast till flera bra avslut. Med både tur och flera fina räddningar av Peter, där vi särskilt noterar enhandsräddningen på ett friläge, släppte vi inte in några mål. I slutet av matchen kom Olliver och Omar i en snabb omställning där bollen gick fram till Omar som enkelt lägger bollen i mål.

Sammantaget gör vi en okej första match för året. Särskilt beröm går till Peter som tog sig an målvaktssysslan på bästa sätt, till Hannes som gjorde en bra match i en ovan position i alldeles för små skor och till Mohammed som kämpade på bra på innermittfältet.

Tillbaka