Hem

Matchfakta

Hyundai Cup, match 2
Ljungbyholms konstgräsplan,
20 mars 2018

Ljungbyholms GoIF - BAIF 5-4 (2-2)
Mål:
1-0 (min 4)
Dennis Englund

1-1 (min 33)
Adam Johansson (Hampus Brolin)

2-1 (min 36)
David Karlsson

2-2 (min 38)
Olliver Sjöstrand (Filimon Asmerom)

3-2 (min 58)
Henrik Bertilsson

3-3 (min 76)
Olliver Sjöstrand (Filimon Asmerom)

4-3 (min 79)
Mathias Holmberg

5-3 (min 83)
Dennis Englund

5-4 (min 84)
Joseph Zambrell (Måns Nilsson)

Varning:
Anton Neuberg

Utvisning:
-

Ljungbyholms GoIF - BAIF 5-4 (2-2)

Skriv ut


Henrik Andersson
Willy Nilsson
Anton Neuberg
Tim Johansson
Filimon Asmerom
Hampus Brolin
Måns Nilsson
Mohammad Hosseini
Hannes Löfquist
Adam Johansson
Olliver Sjöstrand
Avbytare: Mustafa Al Khaled, Omar Ebrahim, Joseph Zambrell

Matchsammanfattning

Målrik match mot Ljungbyholm
Baif förlorade igår en målrik tillställning på bortaplan mot Ljungbyholms GoIF med 5–4 (2–2) i Hyundai Cups andra omgång.

Redan i matchens inledning fick Ljungbyholm komma fram och göra ett relativt enkelt mål. Vid sidan om planen tänkte man lite bistert: ”oj, hur ska det här sluta?” Men vi höjde oss, låste mycket av Ljungbyholms spel på mittplanen, och hade bitvis ett jättebra passningsspel i triangeln mellan Hannes, Måns och Hampus. Det var såklart ovant att spela i en ny formation med trebackslinje och ibland blev ytorna på kanterna lite för stora när vi inte hann täcka. Men vi hade, trots antalet mål i matchen, både ett bra anfallsspel och ett bra försvarsspel, och det hade varit lika rättvist om vi vunnit matchen som att motståndarna gjorde det.

Vi kom tillbaka från underlägen genom hela matchen. Ljungbyholms tidiga mål blev till 1–1 genom Adam, 2–1 blev till 2–2 genom Olliver, som även gjorde målet till 3–3. Därefter gjorde Ljungbyholm två mål och vi mäktade bara med ytterligare ett genom Joseph Zambrell.

Sammantaget var det ”rätt” spelare som gjorde mål och ”rätt” spelare som assisterade, vi låg ”rätt” i defensiven och vi hittade ”rätt” ytor i offensiven. Det var ett spelsystem som gav mersmak och som är värt att testa igen. Debutanten Anton Neuberg visade att han kommer tillföra mycket under säsongen, Måns hittade alltmer rätt under matchen och Filimon skojade friskt med sina motståndare på högerkanten. Men den som imponerade allra mest är man of the match Willy Nilsson som inte missade någonting under 90 minuter. Strålande insats i en helt ny position.

Tillbaka