Hem

Matchfakta

Utveckling B Torsås, match 4
Victoriavallen, 14 maj 2017
Publik: -

Nybro IF B - Bergkvara AIF B 0-1 (0-1)
Mål:
0-1 (min 30)
Willy Nilsson (Henric Arvidsson)

Varning:
Anton Niklasson
Nikola Lazarevic

Utvisning:
-

Nybro IF B - Bergkvara AIF B 0-1 (0-1)

Skriv ut


Gabriel Andersson
Kaleab Mehari
Andreas Idensjö
Anton Niklasson
Nils Löfquist
Hampus Brolin
Linus Gunnarsson-P
Willy Nilsson
Henric Arvidsson
Filimon Asmerom
Carlos Perez-Segovia
Avbytare: Johan Ceedigh, Nikola Lazarevic, Arbnor Kadriu, Robin Nicklasson, Tobias Idensjö

Matchsammanfattning

Baif B spelade ”italienskt” mot Nybro IF, vinst 1-0
Först spelade Nybro IF och Lunds BK 2–2 i sin division II match (gamla Baifarna Ludvig Ingelsson och Fredrik Johansson spelade) och sedan äntrade Bergkvara AIF Victoriavallens välvattnade gräsmatta. Vi mötte en mycket yngre Nybro IF bilaga, men ett välspelande och passningsskickligt lag. De första tio minuterna hade vi en del svårigheter i markeringsspelet och svårt att sätta press. När vi så småningom kom in i spelsättet och tvingade motståndarna att slå långbollar från mittback upp till forwards, fick vi snabbt ett kraftigt övertag. Spelet hamnade på Nybros planhalva och målchanserna avlöste varandra.

I den 30:e minuten vann Andreas Idensjö ytterligare en av alla långbollar, skickade upp bollen till Henric Arvidsson som serverade Willy Nilsson i djupled. Willy pangade upp den i nättaket utan chans för duktige Nybro-målvakten Filip Lundin, på samma sätt som Romas Nainggolan gjorde mot Juventus senare samma kväll, se https://www.youtube.com/watch?v=gOFzox_0f7U.

Italienskt var ordet för dagen. I andra halvlek ändrade Nybro sitt sätt att spela. De klev upp brett med sina offensiva spelare och drog isär vår backlinje effektivt och spelade in djupledsbollar bakom, men vi försvarade oss väl. Även om Nybros forwards kom till avslutslägen så stressade vi dem bra och Gabriel behövde knappt göra en enda räddning under hela matchen.

Det blev en uddamålsseger, som alltid, oavsett motstånd, är de allra skönaste segrarna, och som avslutades med att Johan Ceedigh klappade igång segersången i omklädningsrummet.

Tillbaka