Hem

Nyhetsarkiv/2018

[18-06-10]
Baif fanbärare på nationaldagsfirandet


Baif hade tidigare i veckan det ärofyllda uppdraget att vara fanbärare på Sveriges nationaldag som firades på Olssonska Gården i Torsås.Vi mottog också två svenska flaggor, vilka delas ut av Stiftelsen Sveriges Nationaldag samt av Länskommittén Sveriges Nationaldag i Kalmar län.

[18-06-05]
Storseger när Baif fick målskyttet att lossna
Allt gick Baifs väg i hemmamatchen mot Rockneby IK som slutade med storseger 6–1 (1–0). Säsongsinledningen hade inför kvällens match varit målsnål både framåt och bakåt. Denna gång var defensiven återigen stark, men den stora skillnaden var att målskyttet framåt kom igång och på 90 minuter gjorde vi nu fler mål än vad vi mäktat med totalt på årets inledande fem matcher. Första halvlek var annars jämn, med ett knappt övertag Baif och ledning 1–0. I andra gjorde vi två snabba mål inledningsvis och det gav oss en riktig boost som betydde att vi spelade avslappnat och skapade målchans på målchans. Olliver Sjöstrand var på ett strålande spelhumör och svarade för fyra av målen. I och med segern passerade vi Rockneby i tabellen och klättrade upp till femte plats med häng på toppkvartetten.
Se matchfakta.

[18-06-03]
Inför Bergkvara AIF - Rockneby IK
Nästan en månad har passerat sedan senaste hemmamatchen, men på tisdag (5/6) är det äntligen dags igen för Baif att beträda Hagaborgs gräsmatta. Vi tar emot Rockneby IK som med en match mer spelad ligger en poäng före oss i tabellen. Vinst skulle innebära att vi tar ett kliv upp i tabellen. Avspark klockan 19.00. Vår tränare Mats Martinsson ger sin syn på matchen här:

Denna tisdagskväll tar vi emot Rockneby IK hemma på Hagaborg. Ett Rockneby som tillhör den övre halvan av serien och är ett tufft lag att möta.

Försvarsmässigt har det fungerat riktigt bra de senaste matcherna och nu arbetar vi hårt med att förbättra vårt anfallsspel. Vi fortsätter att fokusera på samarbetet över hela planen i både försvarsspelet och anfallsspelet. Nu ser vi fram emot en bra och spännande match denna sommarkväll.
Se uttagen trupp.
Se matchbladet (PDF)

[18-05-27]
Uddamålsförlust för Baif på Öland
Baif föll med uddamålet 1-0 (1-0) i gårdagens match mot Persnäs AIF på bortaplan. Målet kom redan elva minuter in i matchen efter ett misstag från vår sida. Detta var en av få Persnäs-chanser. I övrigt gjorde vi en bra försvarsmässig insats och kontrollerade matchen. Men vi hade svårt att få dit bollen, bland annat missade vi en straffspark. Det var en sådan dag helt enkelt, och det är bara att komma igen. Nästa match spelas hemma mot Rockneby IK tisdagen den 5 juni.
Se matchfakta.

[18-05-26]
Inför Persnäs AIF – Bergkvara AIF
Efter två veckors speluppehåll för Baif är det i eftermiddag (26/5) dags för match igen. Vi möter Persnäs AIF på bortaplan. PAIF har liksom oss spelat fyra matcher, plockat fyra poäng och ligger tre poäng bakom i tabellen. Avspark klockan 15.00 på Solvallen.

[18-05-20]
Inför Bergkvara AIF B – Lindås-Långasjö FF B
(OBS! Framflyttad)

Baif B möter Lindås-Långasjö FF på tisdag (22/5) hemma på Hagaborg. Matchen skulle ha spelats ikväll söndag, men har flyttats fram på grund av spelarbrist hos motståndarna. Avspark klockan 19.00 på Hagaborg.

[18-05-12]
Se bilder från Söderåkra AIK - Bergkvara AIF 0-3, 18-05-12 (Facebook)
Söderåkra AIK - Bergkvara AIF 0-3, 18-05-12


Foto Jan Olsson

[18-05-12]
Baif vann derbyt mot Söderåkra


Baif har fått upp ångan tillslut efter en trevande start på året. Dagens derby mot Söderåkra AIK på Ekvallen slutade med vinst 0–3 (0–1) och betydde andra raka segern och fem raka halvlekar med hållen nolla. Och det var en tänkt utespelare som höll den åt oss, för Hannes Löfquist fick med kort varsel ta på sig handskarna och ställa sig i mål efter att Peter Videgren fått slänga in handduken på uppvärmningen. Men Hannes klarade uppgiften med bravur som vanligt.

Första halvlek var jämn och tät där vi gick till pausvila med ledning 0–1 efter mål av Filimon Asmerom i minut 37. I andra halvlek ryckte vi ifrån till en 0–2-ledning genom en perfekt slagen frispark signerad Viktor Martinsson. Vi var det hetare laget denna dag och i slutet punkterade Adam Johansson matchen definitivt då han förvaltade Willy Nilssons smörpass fram till 0–3. En riktigt skön derbyvinst och återigen en helgjuten laginsats från målvakt/försvar till anfall.
Se matchfakta.

[18-05-11]
Inför Söderåkra AIK – Bergkvara AIF
Derbydags imorgon lördag (12/5) då vi tar oss sju kilometer norrut till Söderåkra och Ekvallen för match mot SAIK. Inledningen av serien har varit väldigt blandad och på tre matcher har vi en vinst, en oavgjord och en förlust. Morgondagens motståndare har på två matcher en vinst och en förlust. Som vanligt har vi med all säkerhet ett ovisst och jämnt derby att vänta. Avspark klockan 15.00.

[18-05-08]
Baif fick slita hårt för segern
Ikväll kom säsongens första seger när vi besegrade Högsrums FF med 1–0 (0–0) på ett vårlikt Hagaborg. Vi fick verkligen slita hårt för vinsten och Högsrum hade första halvleks bästa målchans men Peter Videgren i målet räddade oss dubbelt upp. Mållöst i paus och i andra halvlek hade vi ett aningen bättre anfallsspel och målet kom efter ett snyggt inspel från Axel Olsson som mötes av Filimon på ett tillslag. 1–0 och cirka 20 minuter återstod då att spela. Precis som senast mot Mörbylånga täppte vårt försvar igen och bjöd gästerna på noll farliga chanser mot slutet. Tre sköna poäng bärgades därmed och förhoppningsvis kan vi lyfta oss ännu ett snäpp inför lördag då derby mot SAIK väntar oss.
Se matchfakta.

[18-05-07]
Inför Bergkvara AIF - Högsrums FF
Efter två matcher väntar vi fortfarande på första segern. Vi hoppas att den kan komma imorgon då vi tar oss an Högsrums FF på hemmaplan. Avspark klockan 19.00. Välkomna! Vår tränare Mats Martinsson ger sin syn på matchen här:

Då var det dags för andra hemmamatchen för säsongen. Denna gång tar vi emot Högsrum på Hagaborg. För oss är det viktigt att stå upp, hålla fokus och vara förberedda på en tuff kamp mot ett lag som har haft det jobbigt i de inledande matcherna.
Läs vidare och se uttagen trupp.
Se matchbladet (PDF)

[18-05-05]
Inför Bergkvara AIF B – Torsås/Norra Tång B
Derby för Baif B imorgon söndag (6/5) på hemmaplan mot Torsås/Norra Tång B. Matchen startar klockan 17.00. Välkomna!

[18-05-03]
Årets första poäng inkasserad
Baif fick med sig en poäng hem från tisdagens bortamatch mot Mörbylånga GoIF. Slutresultatet skrevs till 1–1 (1–0) där hemmalaget rättvist och kanske i underkant gick till pausvila med en 1–0-ledning. Dittills gick det mesta emot oss och till råga på allt så hade vi på grund av tre skador inga byten kvar att göra under de sista 40 minuterna. Men vi tog oss samman, bet ihop och knöt näven i fickan, spelade tätt defensivt och höll motståndarna ifrån de riktigt farliga målchanserna. Och så plötsligt från nästan ingenstans kom vårt kvitteringsmål i den 72 minuten då Willy Nilsson och Filimon Asmerom samspelade och där den sistnämnde placerade bollen i nät. Och faktum var att under den sista kvarten så var det vi som hade de flesta chanserna att avgöra. Totalt sett en stark defensiv insats och en viktig poäng att ta med oss hem till Bergkvara.
Se matchfakta.

[18-04-30]
Inför Mörbylånga GoIF – Bergkvara AIF
Imorgon tisdag (1/5) väntar årets andra seriematch för Baif då vi möter Mörbylånga GoIF på bortaplan. Avspark klockan 17.00 på Skansen i Mörbylånga.

[18-04-29]
Inför Vissefjärda GIF B – Bergkvara AIF B
Idag söndag (29/4) är det dags för Baif B att spela seriepremiär. Vi möter Vissefjärda GIF på bortaplan och matchen startar klockan 17.00 på Widavallen.

[18-04-22]
Baif nollade i premiären
Premiären är avklarad och tyvärr blev den inte så som vi hade hoppats. Ljungbyholms GoIF fick med sig samtliga tre poäng från matchen på Hagaborg som slutade 0–3 (0–1). Första halvlek var ändå okej från vår sida, och vi var med bra i matchen och skapade våra målchanser. Gästernas ledningsmål kom ganska tidigt i matchen på deras första farliga läge. Om första 45 var okej så var sista 45 en besvikelse, vi var aldrig riktigt nära att störa motståndarna. I mitten av halvleken gjorde de två mål tätt inpå varandra och det blev definitivt avgörande. Vi måste höja oss flera snäpp inför fortsättningen om vi ska ha chans att ”kriga” i toppen av tabellen.
Se matchfakta.

[18-04-21]
Inför Bergkvara AIF – Ljungbyholms GoIF
Imorgon söndag (22/4) sparkar säsongen igång på riktigt då det är dags för seriepremiär på Hagaborg mot Ljungbyholms GoIF. Förutsättningarna ser bra ut på förhand med en relativt fin a-plan och en väderprognos som visar på +13 grader och inte mycket vind. Nu ska vi göra allt vi kan för att få bästa tänkbara start på säsong 2018. Avspark klockan 14.00. Välkomna! Vår tränare Mats Martinsson ger sin syn på matchen här:

Äntligen är vi framme vid säsongens första seriematch, och eftersom vår första spelomgång blev inställd får vi börja hemma på Hagaborg. Denna söndag tar vi emot Ljungbyholms GoIF. Ett lag som redan har spelat en match, då de förra helgen tog emot Rockneby och segrade med 3–2. Det är alltid spännande inför varje säsong att se hur vi står oss jämfört med de andra lagen och jag hoppas och tror att denna match ger oss glädjande besked.
Läs vidare och se uttagen trupp.
Se matchbladet (PDF)

[18-04-18]
Bergkvara AIF - Fjärdsjömåla AIF 4-0 (2-0)
Gårdagens genrep mot Fjärdsjömåla AIF slutade med seger 4-0 (2-0) efter mål av Filimon Asmerom (2), Olliver Sjöstrand samt Hannes Löfquist. På söndag är det dags för seriepremiär, hemma på Hagaborg mot Ljungbyholms GoIF klockan 14.00.
Se matchfakta.

[18-04-15]
Köp årskort till Baifs hemmamatcher
ÅrskortBaif erbjuder årskort för säsongens hemmamatcher. Priset för årskortet är 240 kronor och då kommer du in på alla matcher på Hagaborg. Vill du kombinera årskortet med medlemsavgiften så går det bra. Årskort + medlemsavgift = 440 kronor.

Det finns också möjlighet att stödja föreningen med extra pengar då nio matcher á 40 kr = 360 kr, d.v.s. sätt ett eget pris på kortet om du vill stödja oss extra inför årets säsong.

Inbetalning görs till bankgiro 271-9110. Märk inbetalningen med "Årskort", ditt namn och adress, så skickas årskortet ut snarast möjligt.

Vid frågor går det bra att maila info@baif.nu.

[18-04-14]
Tung match för Baif mot ett ”tungt” lag
Det är tur att det fortfarande bara är försäsong, för resultatmässigt är Baif inne i en svacka just nu. I dagens hemmamatch mot Ingelstads IK (div 5) blev det storförlust med 1–7 (0–3). En bra förstakvart av oss, men sedan blev vi tillbakatryckta rejält och gästerna från Ingelstad (utanför Växjö) gjorde två snabba mål i minut 19 och 20. Dessutom ytterligare ett innan pausvilan. Vi spelade stundtals helt okej, men totalt sett var vi chanslösa mot ett starkt och storvuxet division 5-lag. Vårt enda mål gjordes av Mohammad Hosseini och betydde 1–4. Tyvärr trillade det in ytterligare tre baklängesmål under sista kvarten. En träningsmatch återstår innan nästa helgs seriepremiär, och den spelas på tisdag hemma mot Blekingelaget Fjärdsjömåla AIF.
Se matchfakta.

[18-04-13]
Inför Bergkvara AIF – Ingelstads IK
Imorgon lördag (14/4) spelar Baif träningsmatch mot Ingelstads IK (div 5). Avspark klockan 14.00 på Hagaborg.

[18-04-13]
Vill du engagera dig i Skytteholmsprojektet?
Vi i Baif har glädjande nog blivit beviljade ett ekonomiskt bidrag för att kunna förverkliga våra drömmar kring festplatsen Skytteholmen. Nu ska vi dra igång en grupp som kommer arbeta vidare med tankar och idéer kring detta projekt. Vi uppskattar alla er som vill engagera er och vara med på denna spännande resa. Ett uppstartsmöte kommer att hållas på Hagaborg onsdagen den 18 april klockan 19.00. Väl mött då!

[18-04-09]
En heldag för alla Baifare


I söndags var det en heldag för spelare, ledare, styrelse och vaktmästare inom Baif. Dagen inleddes med b-lagsmatch hemma på ett soligt Hagaborg mot Emmaboda IS (förlust 1–6). Dagen fortsatte sedan med gemensamt möte och lunch för att sedan avslutas på Guldfågeln Arena i Kalmar med det allsvenska mötet mellan KFF och IF Elfsborg. En mycket lyckad dag med stor uppslutning.

[18-04-07]
Tuff match för Baif på Emmabodas konstgräs
Baif hade en tuff bortamatch mot Emmaboda IS idag, det blev förlust med 4–0 (4–0). Det märktes tydligt att hemmalaget trivdes bäst på konstgräset och redan innan pausvilan var ställningen 4–0. Vi kom in i matchen bra i andra halvlek och var minst lika bra som EIS under sista 45, men samtidigt var matchen då redan avgjord och lite avslagen. Nu behöver vi träna på ordentligt och hitta formen för om två veckor är det dags för seriepremiär!
Se matchfakta.

Baif B har chans att ta revansch på Emmaboda IS redan imorgon då vi möts i en träningsmatch på Hagaborg klockan 10.30.

[18-04-06]
Vinst i Hagaborgspremiären
I onsdags spelade vi årets första hemmamatch på Hagaborg då vi tog emot IFK Kåremo (div. 5) i en träningsmatch. Det blev seger med 5–3 (2–1) och sammantaget så gjorde vi en bra match, särskilt de första 60 minuterna. Vår ledning efter 61 minuter var hela 5–1. Sedan tröttnade vi mot slutet och Kåremo kom igen och reducerade två gånger om. Målen gjordes av den "provspelande" gamle Baif-bekantingen Thom Emilsson (3) samt Adam Johansson och Hampus Brolin.
Se matchfakta.

Härnäst väntar träningsmatch på bortaplan mot Emmaboda IS imorgon lördag (7/4) klockan 13.00 på Emmaboda IP.

[18-03-21]
Målrik match mot Ljungbyholm
Baif förlorade igår en målrik tillställning på bortaplan mot Ljungbyholms GoIF med 5–4 (2–2) i Hyundai Cups andra omgång.

Redan i matchens inledning fick Ljungbyholm komma fram och göra ett relativt enkelt mål. Vid sidan om planen tänkte man lite bistert: ”oj, hur ska det här sluta?” Men vi höjde oss, låste mycket av Ljungbyholms spel på mittplanen, och hade bitvis ett jättebra passningsspel i triangeln mellan Hannes, Måns och Hampus. Det var såklart ovant att spela i en ny formation med trebackslinje och ibland blev ytorna på kanterna lite för stora när vi inte hann täcka. Men vi hade, trots antalet mål i matchen, både ett bra anfallsspel och ett bra försvarsspel, och det hade varit lika rättvist om vi vunnit matchen som att motståndarna gjorde det.
Läs vidare och se matchfakta.

[18-03-20]
Inför Ljungbyholms GoIF – Bergkvara AIF
Baif spelar ikväll tisdag (20/3) match nummer två i Hyundai cup, på bortaplan i Ljungbyholm mot Ljungbyholms GoIF. Avspark klockan 20.30.

[18-03-17]
Årsmöte 27 mars
Baifs alla medlemmar hälsas välkomna till årsmöte på Hagaborg, tisdagen den 27 mars klockan 18.00.

[18-03-10]
Seger i årets första match
Baif besegrade Kalmar City BK med 3-0 (2-0) i dagens match i Hyundai cup. Målskyttar: Adam Johansson (2) och Omar Ebrahim.

På grund av all snö spelades på lördagen vår hemmamatch i årets Hyundai Cup på bortaplan på Ljungbyholms konstgräsplan. Motståndet bestod av Kalmar City BK med den gamla baifaren Rickard Johansson som kapten och sammanhållande kraft i backlinjen. Detta hjälpte dock inte när Olliver och Adam var på spelhumör. Redan efter 13 minuter var Adam framme och fick bollen förbi målvakten.
Läs vidare och se matchfakta.

[17-03-09]
Inför Bergkvara AIF – Kalmar City BK
Nu är det dags att dra igång matchandet för Baif. Imorgon lördag (10/3) möter vi Kalmar City BK i Hyundai Cup. Avspark klockan 12.00 på Ljungbyholms konstgräsplan. I vår grupp ingår även Möre BK och Ljungbyholms GoIF som spelar direkt efter oss på samma plan.

[18-02-04]
Serien fastställd och lottat i Smålandscupen
Det serieförslag som Smålands FF presenterade för ett par veckor sedan är nu spikat och det blev inga förändringar jämfört med förslaget. Hela serieindelningen hittar ni här. Håll utkik efter spelprogrammet som kommer att presenteras inom kort.

Det har också lottats i försäsongsturneringen Hyundai cup (Smålandscupen) och där kommer vi att få möta seriekonkurrenterna Kalmar City BK och Ljungbyholms GOIF samt Möre BK (div. 5). Speldatumen är ännu inte klara, men vi inleder mot Kalmar City BK på hemmaplan i början av mars. Hela spelschemat hittar ni på Smalandsfotbollen.se.

[18-01-27]
Baif obesegrade i kommunmästerskapen 2018
Bergkvara AIF 2018


Baif gjorde en mycket bra turnering i årets kommunmästerskap i sporthallen i Torsås och tog hem bronset. Första matchen mot Gullabo/Gullaboås slutade mållöst. Det var en typisk förstamatch där två ouppvärmda lag var lite obekväma med bollen. Andra matchen mot Halltorp/Kalmar City svar betydligt mer dramatisk, där Gabriel Andersson räddade oss med några fantastiska räddningar. Vi missade en straff innan Hannes i matchens absolut sista sekunder avgjorde med ett vackert mål nere vid vänstra stolpen. Matchens slutar med vinst, 1–0.
Läs vidare och se resultaten.

[18-01-21]
Inför Barometern/Swedbank Cup
Kommande helg, lördagen den 27 januari, är det dags för Barometern/Swedbank cup i Torsås sporthall. Fem lag deltar, i år är det de fyra kommunlagen samt Kalmar City BK. Baif spelar turneringens öppningsmatch klockan 13.00 mot Gullabo/Gullaboås. Vår sista match i seriespelet går mot Torsås/Norra Tång klockan 15.30. Ettan och tvåan möts i final, medan trean och fyran gör upp i en bronsmatch.
Se hela spelprogrammet.

[18-01-18]
Preliminär serieindelning 2018
Nu är serieindelningen för division 6-serierna klar och presenterad av Smålands Fotbollsförbund. Indelningen är ännu inte spikad, utan det kommer att göras någon gång efter den 25 januari. Därefter presenteras även spelschemat. Baif kommer att spela i division 6 Kalmar/Öland tillsammans med tio andra klubbar, allt från Söderåkra AIK till Persnäs AIF. Nya sedan förra året är SAIK och Mörbylånga GoIF som kommer från division 5 samt Nybro IF Ungdom som är ett nystartat lag.
Se hela den preliminära serieindelningen.

[18-01-07]
Ingen kvartsfinal för Baif i Nybro
Det blev ingen kvartsfinal för Baif i Kährs Nybro Open, utan det slutade med två raka förluster i slutspelsgrupp 1. Första matchen spelades mot Vissefjärda GIF och slutade med en klar 0–3-förlust. Jämnare i andra matchen mot Gullabo/Gullaboås, men även där förlust med 0–1.
Se matchfakta.

[18-01-06]
Baif vidare till slutspel i Nybro Open


Baif är klart för slutspel i Kährs Nybro Open efter att ha kommit tvåa i gruppen. Första matchen mot Johansfors IF slutade med vinst 1–0. I andra matchen mot FK Karlshamn United blev det förlust 0–2. I tredje och sista matchen mot Möre BK räckte med oavgjort för att komma tvåa och matchen slutade 0–0. Slutspelet inleds imorgon söndag (7/1) och där väntar först en trelagsgrupp. Vår första match spelas klockan 11.00 (mot antingen Vissefjärda GIF eller Söderåkra AIK). Sista slutspelsgruppsmatchen spelas mot Gullabo/Gullaboås klockan 12.00. Ettan och tvåan från slutspelsgruppen går vidare till kvartsfinal.
Läs vidare och se matchfakta.